GZ-Haptotherapeut

GZ-Haptotherapeut is een keurmerk wat aanduidt dat de therapeut een of meerdere opleidingen heeft afgerond in de Gezondheidszorg op minimaal HBO niveau.

 

De grenzen van de haptotherapie liggen daar waar het lichaam ‘als object’ dient te  worden  gerepareerd  of  waar  psychische  klachten  niet  meer binnen het gevoel of binnen de rede kunnen worden geordend (contra-indicaties), zoals bijvoorbeeld het geval is bij ernstige psychiatrische stoornissen. 

 

De GZ-Haptotherapeut zelf is een belangrijk element in de therapie. Het toepassen van haptotherapeutische vaardigheden of kennis is niet mogelijk als de GZ-Haptotherapeut zelf ‘buiten schot blijft’. De wederkerigheid in het contact tussen therapeut en cliënt is de basis van de haptotherapie.

 

Haptotherapie spreekt je voelende vermogens aan. Het leert je evenveel aandacht te hebben voor zowel je gevoelens als je gedachten. Door contact te maken met jezelf en je omgeving leer je (opnieuw) kennis maken met de aanwijzingen die je lichaam je geeft. Het is belangrijk deze aanwijzingen te kennen, of liever nog, te voelen omdat het ervoor kan zorgen dat je keuzes maakt (bewust en onbewust) waarbij je goed voor jezelf zorgt en doet wat bij je past. Je kunt het zien als een persoonlijk (innerlijk) kompas.

 

 kies de korte weg!

Maak een afspraak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TANJA DE KORTE
haptotherapie

 

www.haptotherapie-tanjadekorte.nl